Cefalàlgia – Viquipèdia, L’enciclopèdia Lliure

La cefalàlgia, cefalea, dolor cefàlic o mal de cap és una condició de dolor lleu a sever al cap. Les cefalees tensionals tendeixen a donar-se en ambdós costats del cap i sovint comencen en la part posterior d’aquest i es propaguen cap avant. Los trastornos relacionados a los que se denominan colectivamente escápula alada toman nombre del omóplato protuberante que se parece un poco a los rudimentos de un ala. Cefalàlgia essencial, que no té una causa coneguda.

Fisioterapia Geriátrica Dr. Fabiano Passos - YouTube La International Headache Society ha establert una classificació de la Cefalàlgia basada en la seva possible etiologia. Comprehensive Review of Headache Medicine (en anglès). ↑ «Brain tumour symptoms» (en anglès). ↑ 4,0 4,1 «Meningitis and Encephalitis Fact Sheet» (en anglès). ↑ 1,0 1,1 «Mal de cap». ↑ María Dolores Sevillano García, R. Manso Calderón, P. Cacabelos Pérez. ↑ Titus, Feliu; Acarín, Nolasc. ↑ 11,0 11,1 F. Dolor de espalda bajo el omoplato izquierdo . Titus, N. Acarín, S. Dexeus. ↑ Micheli, Federico. Tratado de neurología clínica (en castellà). La cefalea crònica diària és freqüent en la pràctica clínica diària. Les persones que consumeixen cafeïna poden presentar dolors de cap quan no obtenen la quantitat diària usual. Entre el 12-15% pateix Migranya i entre el 3-5% pateix Cefalea crònica i diària.

Dolor De Espalda

La cefalea tensional és més comú que la migranya, amb una prevalença en algun moment de la vida de prop del 52%. Això no obstant, només les cefalees tensionals cròniques o freqüents són incapacitants. La migranya s’associa fortament amb l’ansietat i els trastorns de l’estat d’ànim, al· L’ansietat en la infància s’associa amb el posterior desenvolupament de cefalees en l’edat adulta. Això és més probable en cas de migranya que va començar amb la menarquia o en aquelles pacients amb migranya menstrual.

Dolor Espalda Pecho

Produeix atacs de dolor intens que de forma característica afecta només la meitat dreta o esquerra del cap i s’acompanya de nàusees, vòmits i sensació pulsatil. El dolor pot ser sord o opressiu, fins i tot com una banda ajustada o una premsa al voltant del cap. X Fuente confiable PubMed Central Ir a la fuente – Si tienes la escápula alada, es casi seguro que también experimentarás dolor en el hombro, en la parte superior del brazo, en la parte superior de la espalda o en el cuello, al levantar el brazo. Cefalàlgia migranyosa, que és el símptoma principal de l’accés de migranya, en crisis recurrents separades entre elles per intervals lliures de símptomes. Es defineixen com cefalees primàries aquelles en què no existeix una causa estructural o metabòlica que expliqui la simptomatologia, mentre que en les secundàries el mal de cap no és més que el símptoma d’una altra patologia subjacent.

Igualment, els dolors de cap poden ser desencadenats per la xocolata, el formatge o el glutamat monosòdic (GMS). Les cefalees no només són crisi dolorosa, sinó que en molts casos també són dolors molt incapacitants. Un altre tipus de mal de cap vascular inclou la cefalea en acúmuls, que són mals de cap molt greus, recurrents i de curta durada, sovint situats a través o al voltant dels ulls i, sovint, es pateix en el mateix moment totes les nits.

Dolor Neuropático Central

Els atacs repetits de mal de cap i en algunes ocasions la por constant que aparegui la propera crisi aconsegueixen trencar la vida familiar, social i laboral del que les pateix. Considerant una mitjana de 75 anys de vida, una persona que comença a tenir crisi als 10 anys, pot arribar a perdre 7 anys i mig de vida al llit sense poder realitzar les activitats quotidianes a causa de la malaltia. És possible que la persona experimente un “aura” (símptomes d’advertència que s’inicien abans del mal de cap) i generalment sent un dolor intensament pulsatiu i palpitant. Segons l’Organització Mundial de la Salut, una persona que pateix un atac de migranya severa resta tan incapacitada com un pacient amb tetraplegia i més que una persona cega. Dolor en parte media de la espalda . Quan el mal de cap apareix juntament amb una ferida al cap, la causa és normalment bastant evident; encara que moltes causes dels mals de cap són més elusives.

  • Grupo de Estudio de Neuroimagen
  • Los beneficios de la fisioterapia para
  • Técnicas de relajación
  • Evaluating manufacturing process improvements (e.g. minimizing temperature
  • Investiga qué plantas pueden ser de mayor utilidad en la cocina
  • The energy harvesting system of claim 12 where the outflow fluid channel is a roof drain
  • Cuáles son sus creencias, expectativas y necesidades respecto al tratamiento

El National Institutes of Health (NIH), una institució del govern dels Estats Units dedicada a la investigació mèdica, classifica els mals de cap en un nombre relativament limitat de categories. El dolor puede ser lo suficientemente fuerte como para hacer que tareas simples como lavarte los dientes o empujar un carrito del supermercado sean difíciles. És un dolor opressiu en banda que abasta tot el perímetre del crani. La sensació és que alguna cosa estreny el perímetre del cap. Vascular. El tipus més comú de mal de cap vascular és la migranya. Any Global contra el Mal de cap. El tipus de mal de cap més comú és el mal de cap tensional.